koert-jan de bruijn Veelzijdig acteur / Presentator / Voice-actor

twitter

Biografie

Bij het grote publiek werd Koert-Jan bekend toen hij van 2002 tot 2008 de rol van Dennis Tuinman in GTST vertolkte. Inmiddels is deze vader van 2 dochters naast acteur ook presentator, columnist, voice-over, parfum-ondernemer en videoproducent. Bovendien is hij een enthousiaste meditatie beoefenaar en vertegenwoordiger van Mandali Retreat Center in Italië.

Tijdens een afgebroken studie Medische Biologie in 1997 en een volbrachte studie Commerciële Economie deed hij modellenwerk en volgde meerdere acteerworkshops.

Naast GTST stond de Amsterdammer in 2005 op de planken met het legendarische De Jantjes van Joop van den Ende. De theaterkomedie Lichtjes In Je Ogen van Haye van der Heyden en wat bijrollen in films volgden. De hoofdrol in de korte film Droomvrouw van Sjoerd de Bont levert hem in 2013 een nominatie voor beste acteur op.

Zijn nieuwsgierigheid en brede interesse brachten hem in 2008 tot zijn presentatiedebuut in het RTL4 programma Bestemming Nederland. In 2009 en 2010 was Koert-Jan de vaste presentator van kinderzender Jetix/DisneyXD. Ook op RTL4 volgden meerdere programma’s, waaronder House Vision, RTLSnowmagazine, Koffietijd, Ik Kom Bij Je Eten en Lang Zullen We Leven. Vooral dit laatste, medisch informatieve, programma over DNA in relatie tot ziektes, spreekt zijn ambitie en interesse tot op heden erg aan.

Anno 2018 is hij vaste presentator van de RTL programma’s Off Piste en Ik BBQ Voor Jou.

Ook als presentator van events is Koert-Jan graag gezien. Met zijn innemende persoonlijkheid weet hij altijd de juiste sfeer te creëren en is hij breed inzetbaar.

Voor oa de BBC-natuurdocumentares Earth en One Life verzorgde Koert-Jan de Nederlandse voice-overs.

Verder is Koert-Jan een enthousiaste ambassadeur van Health Promoters South Africa, een stichting die zich inzet voor basis gezondheidseducatie en sanitatie in de townships van Zuid-Afrika.